Het laatste nieuws in de breedbandwereld

Deze pagina biedt een overzicht van de 10 laatste nieuwsberichten gepost in ons breedband nieuwsforum. Je kan doorklikken naar deze nieuwsberichten om er op het forum op te reageren.
Proximus begint met uitrol van glasvezel in nog eens zeven Belgische steden, startend met Aalst (10 reacties)
Gepost op 20 Mar 2019, 18:49 door cptKangaroo
Proximus voorziet tegen 2020 15.000 Aalsterse gezinnen van glasvezelnetwerk | tvoost.be

Proximus begint met uitrol van glasvezel in nog eens zeven Belgische steden | tweakers.net

Aalst krijgt volgend jaar sneller internet dankzij glasvezel… | persregiodender.be

Proximus investeert 3 miljard euro (in 10 jaar tijd) om de uitrol van glasvezel te versnellen. Als eerste operator in ons land startte Proximus in 2017 met de stapsgewijze uitrol van dit supersnelle netwerk. De voorbije 2 jaren waren al 9 steden aan de beurt, dit jaar komen er daar nog 7 bij, te beginnen met Aalst vanaf eind april.

Momenteel zijn al zo'n 400 Aalsterse bedrijven aangesloten op zo'n glasvezelnetwerk en binnenkort moeten daar 15.000 gezinnen (45.000 inwoners) bijkomen, of de helft van de bevolking. Dit betreft de hele binnenstad en enkele omliggende wijken, de deelgemeenten volgen pas later.

Welke Belgische steden na Aalst aan de beurt zijn, heeft Proximus nog niet bekendgemaakt.

Het kaartje op de site van persregiodender toont de uitrolzones en volgorde -- ik neem aan dat het "FH" nummer de volgorde toont (bruin, paars, geel, blauw, rood). De bedrijfszones die al glasvezel hebben, bevinden zich ten noorden (Hofstade) en ten zuiden (Erembodegem) van Aalst.
 
De EU gaat verbieden dat je firmware van routers kan modden (13 reacties)
Gepost op 11 Mar 2019, 23:35 door ub4b
en dus één grote EU GPL violation, want als je OS op linux gebaseerd is, mag zulke tivo clause dus niet

https://tech.slashdot.org/story/19/03/1 ... ndemnation

F* de EU
 
Hollywood-studio's gaan Europese kijkers niet langer blokkeren (2 reacties)
Gepost op 10 Mar 2019, 15:12 door satsurfer
https://www.tijd.be/ondernemen/media-marketing/hollywood-studio-s-gaan-europese-kijkers-niet-langer-blokkeren/10105139.html

Dus Sky abbo legaal in BE afsluiten of canaaldigitaal in BE? Zouden ze dan eindelijk een pakket met Vlaamse en Nederlandse commerciële zenders kunnen maken?

https://www.canaldigitaal.nl/televisie/buitenland/tv-kijken-in-belgie/
 
BIPT legt Telenet boete op van 300.000 eur (12 reacties)
Gepost op 05 Mar 2019, 07:29 door satsurfer
Mooie boete. Maar ja ze kunnen ertegen met hun riante prijzenpolitiek :-D

[tweet]https://twitter.com/BIPT_IBPT/status/1102616305683910656?s=09[/tweet]

https://www.bipt.be/nl/operatoren/press-release/179-het-bipt-legt-telenet-een-boete-van-300-000-euro-op-omwille-van-een-gebrekkige-vermelding-van-overstapgegevens-op-sommige-facturen
 
Proximus lanceert Epic Combo op 2 april voor generation Y (21 reacties)
Gepost op 01 Mar 2019, 15:22 door satsurfer
De Waalse media is sneller dan de Vlaamse :-D
https://www.rtbf.be/info/economie/detail_proximus-lance-une-nouvelle-offre-pour-les-jeunes-et-veut-agreger-davantage-de-contenus?id=10159230

https://www.rtl.be/info/belgique/economie/proximus-lance-une-nouvelle-offre-pour-les-jeunes-et-veut-agreger-davantage-de-contenus-1104293.aspx

https://nieuws.vtm.be/video?f%5B0%5D=sm_field_properties%3AVolledige%20uitzendingen&aid=304296
ga naar 15:00
 
Glasvezel in België via burgerinitiatief (12 reacties)
Gepost op 18 Feb 2019, 12:23 door demenne
Waarom kan zoiets in NL wel, maar in BE niet?
https://www.landelijkamsterdamnoord.nl/aanbod.php

Onze uitgangspunten voor een succesvolle ontwikkeling
Bij minimaal 50% inschrijving tijdens vraagbundeling: 100% aanleg (van de ingeschrevenen)
Harde commitment voor moment van de vraagbundeling en van de aanleg
Concurrerende convenanten
Prijsindicatie netwerkaansluiting particulier:
vastrecht € 1.815,- (incl. BTW, eenmalig) of € 15,- (incl. BTW, per maand)
gedurende 15 jaar + eenmalige afkoop van € 15,-
 
Telenet verwacht winstdaling voor 2019 (10 reacties)
Gepost op 14 Feb 2019, 09:25 door proximusboyke
Door de verhuis van medialaan naar orange de stevige prijsconcurrentie van Orange is er nauwelijks groei bij telenet van amper 1%
Voor het eerst sinds verwachten ze een winstdaling voor 2019

bron :

https://www.tijd.be/ondernemen/telecom/ ... 97674.html
https://www.demorgen.be/economie/telene ... -bab6db05/
 
Orange toont groeicijfers en ziet mobiel internet sterk stijgen (0 reacties)
Gepost op 13 Feb 2019, 13:45 door ToMiKoN
Bron: TechZine
https://www.techzine.be/nieuws/28425/or ... um=twitter

Orange toont groeicijfers en ziet mobiel internet sterk stijgen
Geplaatst op 13 Februari 2019 07:59 door Cédric van Loon

Home » Nieuws » Internet » Orange toont groeicijfers en ziet mobiel internet sterk stijgen

Orange heeft vandaag financiële details van 2018 kenbaar gemaakt. Over de hele lijn is er groei. Orange legt in het rapport specifiek de focus op meer mobiele klanten (+61.000 jaar op jaar) en convergerende klanten (75 procent groei jaar op jaar). Focus voor 2019 wordt het internet-only-abonnement.

Telecomprovider Orange heeft financiële informatie gedeeld over 2018 met heel wat groene cijfers. Het aantal klanten met een mobiel abonnement steeg jaar op jaar met 61.000 naar 2,5 miljoen abonnees. Orange benadrukt dat de royale bel- en datalimieten een belangrijke factor zijn.

Dat laatste gaat hand in hand met een groter dataverbruik. In december is het verbruik jaar op jaar met 79 procent gestegen naar 3,2 GB/maand.
Convergent aanbod

Ook het convergente aanbod (tv-internet-gsm) toont groei. In totaal steeg het aantal LOVE-klanten tot 180.000, een groei van 75% vergeleken met 2017. Het aantal netto nieuwe klanten die speciaal voor dat aanbod naar Orange zijn verhuisd, steeg met 25.000.

Michaël Trabbia, CEO van Orange België: “Ook in 2019 blijven we oog hebben voor de frustraties van onze klanten in België. Daarom zullen we een echt internet-only-abonnement introduceren. We beloven om onze prijzen voor mobiele diensten en bundels niet te verhogen. En tot slot garanderen we mobiele dekking binnenshuis voor elke klant.”
Actieve concurrentie

“Ondanks de actieve concurrentie, het verlies van mvno-inkomsten en de impact van de Europese roamingverordening heeft Orange Belgium alle doelstellingen voor 2018 behaald,” zegt Arnaud Castille, CFO van Orange België.

“We hebben in 2018 ook twee belangrijke mijlpalen verwezenlijkt die bepalend zijn voor de toekomst. Ten eerste hebben we een groothandelspartnership van vijf jaar gesloten met Medialaan, de grootste Vlaamse commerciële omroep. En ten tweede zijn we erin geslaagd om de bruto-verliezen van de convergente activiteiten (tv-internet-gsm) met 11% terug te schroeven door een combinatie van kostenoptimalisering, terugdringing van het klantenverloop en lagere groothandelsprijzen.”
 
Telenet komt met tv-bundel zonder digicorder: Yugo (101 reacties)
Gepost op 12 Feb 2019, 13:13 door ToMiKoN
Bron Datanews:
https://datanews.knack.be/ict/nieuws/te ... 28465.html

Telenet lanceert een bundel voor tv en mobiel die afscheid neemt van de digicorder. Televisie blijft bestaan, maar verhuist naar de app. Met het aanbod mikt Telenet op de cord cutters die nog geen afscheid willen nemen van klassieke tv.

Telenet komt met tv-bundel zonder digicorder

Telenet-CEO John Porter © Belga Image

YUGO, zoals de nieuwe bundel heet, is een vast internetabonnement van 200 Mbps (zonder datalimiet) gecombineerd met een mobiel abonnement van 1 of 2 simkaarten die samen 20 gigabyte per maand en 150 belminuten (per simkaart) bieden. Daarbij komt ook de YUGO tv-app, die de digibox vervangt.

Die app bundelt de 20 populairste zenders, maar ook Play (met onder meer HBO-reeksen). Net zoals de 'klassieke' digibox zijn tv-programma's live of tot zeven dagen te herbekijken (6 dagen bij de Medialaan-zenders). Reclame bij uitgesteld kijken is doorspoelbaar (behalve bij Medialaan-zenders, tenzij het om een opname gaat). Opnames gebeuren in de cloud en blijven zestig dagen beschikbaar. Totaalprijs van het abonnement (ongeacht of het met 1 of 2 simkaarten is): 100 euro per maand.
ADVERTISING

Welke zenders zitten in YUGO? Eén, Canvas, ketnet, VTM, Vitaya, Q2, CAZ, VTMKzoom, CADET, VIER, VIJF, ZES, Discovery Vlaanderen, MTV, Comedy Central, Nickelodeon, Nick Jr, VICE, Fox en National Geographic.

Telenet benadrukt dat het geen mainstream product is, maar wel aan de noden beantwoordt van de moderne consument. "Dit is een disruptieve periode in de televisie-industrie. Mensen kijken vandaag anders naar tv," zegt Telenet-CEO John Porter. "Aanvankelijk wezen we daarvoor naar de generatiewissel, maar we zien dat de trend doorheen verschillende generaties loopt. Mensen kijken vandaag anders en zijn daarvoor niet verankerd aan de woonkamer."
Niet enkel op smartphone

"We vergeten het eerste scherm zeker niet. Je kan eenvoudig een programma naar je tv sturen met de cast-knop," zegt Jeroen Bronselaer, marketingverantwoordelijke bij Telenet. Concreet loopt dat via uw Apple TV of Chromecast. Dat laatste apparaatje kunnen klanten goedkoper aanschaffen bij Telenet voor 5 euro.

Het vast internetabonnement is sowieso onbeperkt, maar de content van YUGO die je mobiel bekijkt wordt niet meegeteld in je dataverbruik. Die zero based rating deed het al met Wigo en kreeg de zegen van telecomregulator BIPT.
Product in ontwikkeling

Telenet benadrukt meermaals dat het niet om een mainstream product gaat, maar om een evolutief product die een groep bedient die intussen groot genoeg is.

"We willen nu een zo goed mogelijk product lanceren, maar we blijven bijsturen. Dat wil zeggen dat we kijken of en hoe we nieuwe functies kunnen toevoegen. Maar we voeren ook gesprekken met de zenders over hoe zij dat zien," zegt bronselaer.

Welke functies dat zijn, is nog niet duidelijk. Zo is het nog niet mogelijk om een programma op voorhand te downloaden om onderweg te bekijken, maar dat wordt niet uitgesloten. "Daar wordt over nagedacht", zegt Bronselaer. Ook een tablet-versie van de app is er op dit moment (nog) niet.

Extra interessant voor Telenet is dat nieuwe functies via de smartphone-app makkelijker toe te voegen zijn. "We gaan goed luisteren naar wat gebruikers verwachten, maar we kunnen ook op kortere tijd ontwikkelen. Wil je dat op de digibox doen, dan duurt dat zes tot twaalf maanden om een nieuwe functie toe te voegen, hier kan dat sneller," aldus Bronselaer.
Drie streams

Yugo heeft wel nog enkele beperkingen. Zo is de app om veiligheidsredenen niet beschikbaar op telefoons die gehackt zijn om root-toegang te krijgen. Ook is het momenteel niet mogelijk om nog extra simkaarten aan het abonnement te koppelen.

Wat dan weer wel kan, is tot drie videostreams tegelijk bekijken en de app op vijf toestellen installeren. De gebruikers met een Telenet(YUGO)-simkaart kunnen zowel thuis als op verplaatsing kijken. Maar een derde gebruiker (zelfs als die een Proximus- of Orange- simkaart heeft), kan ook de Telenet-content streamen op zijn toestel, hetzij enkel op het thuisnetwerk via wifi.

Is 100 euro per maand veel voor wat Telenet aanbiedt? Ja en neen. Wie vandaag puur online kijkt kan al voor veertig euro onbeperkt internet krijgen bij de concurrentie. Telenet gooit er natuurlijk Play bij, wat een waarde van 10-15 euro per maand heeft en twee mobiele abonnementen bij die samen 20 gigabyte per maand kunnen gebruiken, en één app die live kijken en opnamemogelijkheden voor 20 zenders samenvoegt.

Voor wie dat optimaal kan benutten biedt dat meer dan wat u apart voor die diensten zou betalen. Samengevat is het aanbod van Telenet niet goedkoop, maar krijgt u er wel flink wat voor in de plaats.
 
Nieuwe consultaties : Bitstream Proximus / Telenet BIPT (0 reacties)
Gepost op 04 Feb 2019, 12:45 door Tomsworld
Het bipt heeft nieuwe consultaties voor bitstream opgestart ondermeer een gpon proximus en telenet is gepubliceerd.

Intressante documeten, in de proximus gpon zijn bepaalde rate limit velden uitgedaan met nieuwe snelheden.

Het gaat wel over pre consultaties dus voorstellen van de dominante operators naar de markt het duurt nog even voor dat regel zal worden.

https://www.bipt.be/nl/operatoren/telec ... tream-gpon

https://www.bipt.be/nl/operatoren/telec ... iediensten